Artikel discussieavond met burgemeester Den Oudsten

Het jongerencomité van Platform Aram (lokale Aramese (Suryoye) vereniging) in Enschede, Nederland met hun voorzitter Maria Kara heeft op donderdag 26 April een discussie avond georganiseerd voor de Aramese (Suryoye) jongeren samen met de burgemeester van Enschede, Peter den Oudsten.

Het doel van deze avond was om te discussiëren samen met de burgemeester over belangrijke zaken met betrekking tot de Aramese (Suryoye) jongeren in Enschede en hoe ze zichzelf zien als een minderheid in de Diaspora in het bijzonder in Nederland. Zo spraken ze samen ook over relevante kwesties en hoe deze kunnen worden opgelost en/of worden verbeterd, zoals de criminele jeugd, integratie, discriminatie en verdere bezigheden.

Burgemeester den Oudsten vond het erg interessant om te horen wat de Aramese (Suryoye) jongeren te zeggen had, want het is één van de grootste minderheid populaties in Enschede. Hij noemde ook de Arameeërs (Suryoye) als een van de best geïntegreerde gemeenschappen in Enschede. De burgemeester heeft tevens aangegeven graag nog een keer langs te komen voor een soortgelijke activiteit.

Nurcan Yilmaz, de voorzitter van de Suryoye Aramese Federatie Nederland (SAFN) heeft ook deelgenomen aan deze discussie en verklaard dat het een vruchtbare bijeenkomst was en kijkt ernaar uit om andere soortgelijke bijeenkomsten in Nederland bij te wonen.

Het jongerencomité van Platform Aram was zeer verheugd om veel mensen van verschillende leeftijd te zien bij de discussie en hoopt meer van deze bijeenkomsten en discussies voor de jeugd te organiseren in de toekomst.


Zie volgende pagina voor enkele foto’s.