Sinterklaas – 5 december 2002

Bij de afgelopen sinterklaasviering zaten alle jongeren vol spanning te wachten tot Sinterklaas binnenkwam met zijn aanhang; de zwarte pieten. Uiteindelijk kwamen de Sint en pieten binnen, strooiend met pepernoten.

Hier en daar werden er enkele tere hoofdjes geraakt maar de feestvreugde overstemde gelukkig en er vielen geen zwaargewonden! De Sint ging na een warm onthaal op zijn stoel zitten en haalde zijn grote boek tevoorschijn, tot schrik van sommigen die het afgelopen jaar niet zo lief waren geweest! Gelukkig was de Sint in een goede bui doordat allen hem zo mooi hadden toegezongen.

Een voor een haalden de pieten mensen naar voren die een speciale vermelding hadden in het boek van Sint. Er waren enkelen die de moed niet naar boven konden halen om bij de Sint naar voren te komen, die hadden waarschijnlijk slechte ervaringen met de goede Sint en z’n pieten! Helaas, want hij had speciale presentjes voor de jongelui meegenomen!

Nadat iedereen aan de beurt is geweest, wat soms hilarische momenten opleverde (die hier niet voor herhaling vatbaar zijn!), was het weer tijd geworden voor de Sint om met zijn pieten te vertrekken. Met luid gezang en tranen in de ogen van de aanwezigen, werd de Sint met z’n pieten naar buiten geleid.

Daarna was het tijd voor de jongeren om een beetje in actie te komen! Met de hele groep hebben we ons verplaatst naar Hengelo om daar te gaan laserqueesten.

Hier kon men zijn frustraties de vrije loop laten en zich afreageren op z’n “vrienden”! Op zulke momenten is het ieder voor zich. Het verschil tussen de meisjes en jongens was vanaf het eerste moment duidelijk aanwezig. De jongens renden wild heen en weer en gedroegen zich als echte jagers. De meisjes moesten de eerste ronde nog wennen aan het wilde gedrag van de jongens en dat uitte zich ook in het klassement, waar de jongens met een ruime voorsprong bovenaan stonden. Toen ze echter van de schrik bekomen waren, wisten de meiden zich te revancheren in de 2e ronde en versloegen ze de meesten met gezond verstand door ze sneaky achter een hoekje op te wachten. Iedereen was het er aan het einde van de avond over eens dat dit een geslaagde en gezellige dag was die zeker voor herhaling vatbaar is!

Sinterklaas vertrok weer en liet achter blije gezichten
En tot onze vreugde kunnen wij u berichten
Dat hij weer heeft beloofd om volgend jaar langs te komen
Misschien vervult hij dan weer andere dromen

Nou Sint, en natuurlijk de pieten, we zien jullie graag terug volgend jaar!